Canadian Grand Prix Schedule 2016

 

2016 Canadian Formula One GP detailed schedule will update here soon...

Tentative Dates:

10 June 2016 - Friday (Practice)
11 June Saturday 2016 - (Qualifying)
12 June 2016 - Sunday (Race)

2015 Time Table

2015 Canadian Grand Prix will be held on monday, 8th June 2015.

Canadian Grand Prix 2014 Time Table

Fri 06 June 2014
Practice 1 10:00 - 11:30
Practice 2 14:00 - 15:30

 

Sat 07 June 2014
Practice 3 10:00 - 11:00
Qualifying 13:00

 

Sun 08 June 2014
Race 14:00

Day-Wise Schedule

Thursday 5th June, 2014
Open House Day   09:00 - 12:00

 

Friday 6th June, 2014
Track Opens   08:00
Ferrari Challenge Free Practice Session (20 Mins) 08:50 - 09:10
Formula One Practice 1 10:00 - 11:30
CTCC Qualifying Session (30 Mins) 11:55 - 12:25
Formula One Practice 2 14:00 - 15:30
Ferrari Challenge Free Practice Session (20 Mins) 15:55 - 16:15
CTCC Qualifying Session (30 Mins) 16:30 - 17:00
Porsche GT3 Cup Challenge Free Practice Session (30 Mins) 17:15 - 17:45
Formula 1600 Qualifying Session (30 Mins) 18:00 - 18:30

 

Saturday 7th June, 2014
Track Opens   07:30
Ferrari Challenge Qualifying Session (30 Mins) 08:45 - 09:15
Formula One Practice 3 10:00 - 11:00
Porsche GT3 Cup Challenge Qualifying Session (30 Mins) 11:15 - 11:45
Formula One Qualifying Session (22 for Q1, 16 for Q2, 10 for Q3) 13:00 - 14:00
Formule 1600 Grid Access and Formation Lap (10 Mins) 14:20 - 14:30
Formule 1600 First Race (30 Mins) 14:30 - 15:00
Formule 1600 Podium Presentation 15:00
CTCC Grid Access and Formation Lap (10 Mins) 15:20 - 15:30
CTCC First Race (30 Mins) 15:30 - 16:00
CTCC Podium Presentation 16:00
Ferrari Challenge Grid Access and Formation Lap (10 Mins) 16:20 - 16:30
Ferrari Challenge First Race (30 Mins) 16:30 - 17:00
Ferrari Challenge Podium Presentation 17:00
Porsche GT3 Cup Challenge Grid Access and Formation Lap (10 Mins) 17:20 - 17:30
Porsche GT3 Cup Challenge First Race (30 Mins) 17:30 - 18:00
Porsche GT3 Cup Challenge Podium Presentation 18:00

 

Sunday 8th June, 2014
Track Opens   08:00
CTCC Grid Access and Formation Lap (10 Mins) 08:50 - 09:00
CTCC Second Race (30 Mins) 09:00 - 09:30
CTCC Podium Presentation 09:30
Formule 1600 Grid Access and Formation Lap (10 Mins) 09:35 - 09:45
Formule 1600 Second Race (30 Mins) 09:45 - 10:15
Formule 1600 Podium Presentation 10:15
Porsche GT3 Cup Challenge Grid Access and Formation Lap (10 Mins) 10:20 - 10:30
Porsche GT3 Cup Challenge Second Race (30 Mins) 10:30 - 11:00
Porsche GT3 Cup Challenge Podium Presentation 11:00
Ferrari Challenge Grid Access and Formation Lap (10 Mins) 11:05 - 11:15
Ferrari Challenge Second Race (30 Mins) 11:15 - 11:45
Ferrari Challenge Podium Presentation 11:45
Formula One Formula One Drivers Parade 12:30
Formula One Nations Presentation 12:45
Formula One Pit Lane Opening 13:30
Formula One Pit Lane Closing 13:45
Formula One 2014 GRAND PRIX DU CANADA RACE 14:00

Canadian GP 2013 Schedule

7 June 2013 - Friday (Practice)

  • Formula One    Practice 1    10:00 - 11:30
  • Formula One    Practice 2    14:00 - 15:30

8 June 2013 - Saturday (Qualifying)

  • Formula One    Practice 3    10:00 - 11:00
  • Formula One    Qualifying    13:00

9 June 2013 - Sunday (Race)

  • Formula One    Race    12:00

Canadian Grand Prix 2012 Schedule

6th June 2012 - Thursday

Promoter Activity Open House 09:00 - 12:00
Promoter Activity F1 Drivers Autograph Session 09:30 - 11:00
Formula One Press Conference - Press Room 11:00

7th June 2012 - Friday

Ferrari Challenge First Practice Session (20 Mins) 08:50 - 09:10
Formula One Practice 1 10:00 - 11:30
CTCC Practice Session (30 Mins) 11:55 - 12:25
Formula One Paddock Club Pit Lane Walk 12:30 - 13:30
Formula One Practice 2 14:00 - 15:30
Ferrari Challenge Second Practice Session (20 Mins) 15:55 - 16:15
Formula One Press Conference - Press Room 16:00 - 17:00
CTCC Qualifying Session (30 Mins) 16:30 - 17:00
Porsche IMSA GT3 Practice Session (30 Mins) 17:15 - 17:45
Formula 1600 Qualifying (30 Mins) 18:00 - 18:30

8td June 2012 - Saturday

Formula One Team Pit Stop Practice 07:30 - 08:30
Ferrari Challenge Qualifying Session (30 Mins) 08:45 - 09:15
Formula One Practice 3 10:00 - 11:00
Porsche IMSA GT3 Qualifying Session (30 Mins) 11:15 - 11:45
Formula One Paddock Club Pit Lane Walk 11:50 - 12:45
Formula One Qualifying 13:00
Formula 1600 First Race (30 Minutes) 14:30 - 15:00
CTCC First Race (30 Minutes) 15:30 - 16:00
Ferrari Challenge First Race (30 Minutes) 16:30 - 17:00
Porsche IMSA GT3 First Race (30 Minutes) 17:30 - 18:00

9td June 2012 - Sunday

CTCC Second Race (30 Minutes) 09:00 - 09:30
Formula 1600 Second Race (30 Minutes) 09:45 - 10:15
Porsche IMSA GT3 Second Race (30 Minutes) 10:30 - 11:00
Ferrari Challenge Second Race (30 Minutes) 11:15 - 11:45
Formula One Paddock Club Pit Lane Walk 12:00 - 13:15
Formula One Formula One Drivers Parade (P) 12:30
Formula One Starting Grid Presentation 12:45 - 13:15
Formula One National Antdem 13:46
Air Display CF-18 Canadian Air Force Fly Pass 13:47
Formula One Race 14:00